Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van de band.

Seizoen 2022 van start   

Geplaatst 10 april 2022
Verheugd kunnen we u melden dat het seizoen 2022 weer als vanouds gaat beginnen. Op 13 april 2022 staat het eerste bandoptreden op de agenda in Posterenk. We hopen u graag weer te ontmoeten tijdens onze optredens.

Gezocht
Voor onze band zijn wij op zoek naar doedelzak spelers en snare drummers. Ervaring met spelen op een doedelzak of drum is een pré, echter wij beschikken ook over een opleidingsprogramma met professionele instructeurs om mensen intern op te leiden. Wij oefenen elke donderdagavond van 19:30 tot 22:00 uur en verzorgen jaarlijks een aantal interessante optredens in binnen en buitenland (zie ook het jaaroverzicht optredens) 

Wij bieden de mogelijkheid voor mensen die het leuk vinden om in een ongedwongen sfeer muziek te leren spelen. Mocht u al langer met het idee lopen om een leuke muzikale hobby te willen oppakken, kom dan ons team van spelers versterken en maak een geheel vrijblijvende afspraak om langs te komen op één van onze repetitieavonden. U kunt zich hier aanmelden voor een geheel vrijblijvende afspraak 

Seizoen 2021 herstart   

Geplaatst 3 oktober 2021
Als gevolg van de versoepelingen sinds 25 september jl. is het weer mogelijk om sinds lange tijd weer optredens te kunnen verzorgen met publiek. Op 14 november 2021 staat dan ook het eerste bandoptreden weer op de agenda. Ook hebben we weer mogelijkheden om de voorbereidingen voor 2022 te hervatten en reserveringen te maken voor optredens, aangezien er al meerdere data door verschuivingen in 2022 terecht zijn gekomen.

Seizoen 2021 wacht op herstart   

Geplaatst 21 april 2021
Door aanhoudende corona maatregelen liggen alle activiteiten van de band nog steeds stil. Als gevolg hiervan kunnen wij nog geen optredens vastleggen voor 2021. Wel is het mogelijk om alvast te oriënteren op 2022 en ook reserveringen te maken aangezien er al meerdere data door verschuivingen in 2022 terecht zijn gekomen.

Langzaam maar zeker lijkt er weer meer mogelijk en worden de versoepelingen door de overheid voorzichtig geprobeerd uit te breiden. De komende tijd volgen wij dan ook alle versoepelingen die aangekondigd gaan worden om spoedig onze activiteiten te kunnen hervatten.

Seizoen 2020 opnieuw stil gelegd 

Geplaatst 28 oktober 2020
Tot onze spijt heeft de band opnieuw al haar activiteiten stil moeten leggen als gevolg van de enorme toename van besmettingsgevallen COVID-19 in de veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland. Deze toename en bijbehorend dringend advies van de overheid maakt het voor onze muziekvereniging onmogelijk om haar activiteiten nog voort te zetten. Om deze reden zijn alle bandactiviteiten tot eind december stil gelegd. In de tussentijd zal er steeds gekeken worden of hervatting van de activiteiten mogelijk is, echter zolang de gezondheid van de bandleden niet gegarandeerd kan worden is hervatten van de activiteiten uitgesloten.

Seizoen 2020 hervat met toegepaste maatregelen

Geplaatst 20 september 2020
Na een periode van een half jaar geen activiteiten als band door de Corona COVID-19 pandemie, zijn we sinds 3 september weer begonnen met het opstarten van de repetities. Op 7 september is er weer een eerste optreden van twee bandleden geweest en proberen we langzaam aan weer wat activiteiten op te pakken voor de band.

Helaas heerst het virus nog steeds in Nederland waardoor we alle activiteiten die we opstarten geheel volgens de COVID-19 richtlijnen uitvoeren. Dit betekent 1,5 meter afstand van elkaar regelmatig de handen desinfecteren en bij klachten thuisblijven.
Gelukkig blijkt dit de leden er niet van te weerhouden om iedere donderdagavond weer naar de repetitie te komen waardoor we ons langzaam aan toch weer kunnen gaan richten op optredens met de band. Ons eerste optreden staat voor nu gepland op 27 september in Posterenk ’s middags om 15:00 uur bij de Wilpermolen. 

Seizoen 2020 is helaas vroegtijdig tot stilstand gekomen

Geplaatst 20 maart 2020
Als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus/COVID-19 zijn de bandactiviteiten voor de eerste helft van dit jaar stil komen te liggen. Veel optredens zijn geannuleerd en evenementen mogen niet meer doorgaan, waardoor veel organisaties bezig zijn om te kijken of de optredens verplaatst kunnen worden naar 2021. Houdt u onze website in de gaten, zodra het weer mogelijk is zullen wij u hier weer op de hoogte brengen wanneer u ons weer kunt bezoeken tijdens één van onze optredens.

Seizoen 2019 begint weer met optreden in Etten

Geplaatst 09 januari 2019
Dit jaar begint het programma van de City of Apeldoorn weer vroeg in het jaar. We starten dit jaar met een kleine afvaardiging van de band met de begeleiding van de herdenking in Etten
Het optreden bestaat uit het begeleiden van de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog bij het monument aan de dorpsstraat.
De herdenking in Etten zal ook dit jaar begeleid worden door het Ettens mannenkoor, 2 Pipers van de City of Apeldoorn en de plaatselijke harmonie. De herdenking start om 19:00 uur.


Gezocht vrijwillig(st)er voor Steward functie.

Herplaatst 09 januari 2019
De City of Apeldoorn Pipes and Drums is een actieve vereniging met optredens in binnen- en buitenland. In de voorbereiding van optredens en tijdens de uitvoering ervan zijn er vaak veel werkzaamheden die geregeld moeten worden. In verband met de groei van de vereniging zijn wij per direct op zoek naar een Steward.

Als steward bent u een verlengstuk van onze vereniging en bent u een gastheer of gastvrouw die de taak heeft om contacten te onderhouden met aanvragers van optredens, locaties voor te bereiden voor een optreden, verzorging voor- tijdens en na een optreden van de muzikanten en het coördineren van vervoer van de muzikanten naar een optreden en weer terug. Tevens bent u als Steward het aanspreekpunt voor de Pipe- en Drum Major. Denkt u dat is echt iets voor mij, dan vragen wij u hierop te reageren. Aanstelling vindt plaats in overleg.

Bent u geïnteresseerd in deze functie, of wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op door hier te klikken.


                                    Copyright ©2023 City of Apeldoorn Pipes and Drums  Disclaimer | Privacybeleid