Lidmaatschap

Deze pagina bevat informatie over het lidmaatschap

Muziek maken is extra mooi wanneer je het samen kunt doen met anderen. Dat geldt natuurlijk ook voor onze vereniging. Graag verwelkomen we nieuwe leden die, als ze het gekozen instrument nog niet beheersen, van ons een opleiding krijgen. Een opleiding die overigens wel enkele jaren in beslag neemt en dus wel enig doorzettingsvermogen vraagt. Een Schots spreekwoord zegt niet voor niets: “it takes seven years to make a Piper” Maar voor het zover is heb je al veel ervaring opgedaan tijdens onze optredens. Ons repertoire bestaat uit tunes en melodieën die zijn samengesteld tot verschillende sets. De band is samengesteld uit verschillende instrumenten. Zo maken de Pipers gebruik van de welbekende Doedelzak (Bagpipe), en de drummers zijn onderverdeeld in drie groepen en maken gebruik van de volgende instrumenten:

  • Snaredrums
  • Tenors
  • Bass drum

De repetities, die iedere week op donderdagavond worden gehouden, beginnen voor de pipers met het oefenen op de oefen chanter.


De drummers oefenen op zogenaamde drumpads en de tenors maken tijdens de oefenavonden gebruik van de tenor met bijbehorende tenorsticks. De lessen worden verdeeld in twee groepen; gevorderden en leerlingen. Dit doen we om de individuele (leerling-)piper en drummer zoveel mogelijk begeleiding te geven.

DSC_0024.JPGDrumpad & sticks Tenor-sticks.jpgTenor sticks

In het tweede deel van de repetitie speelt de gehele band samen op de instrumenten, zodat we bij optredens goed op elkaar zijn ingespeeld. Musiceren is voor ons vooral plezier hebben. Daarbij proberen we een zo goed mogelijk niveau te bereiken.

Voor aspirant leden geldt een mogelijkheid om geheel vrijblijvend een oefenavond bij te wonen (op afspraak).  Bij serieuze interesse volgt er een proefperiode van 1 maand, waarin u geen contributie betaald. Tijdens deze proefperiode kunt u ervaren hoe het is om een Schots instrument te bespelen en of dit u bevalt. Als u na de proefperiode  besluit om door te gaan dan bedraagt de contributie slechts €15,- per maand en betaald u eenmalig €12,50 inschrijfgeld.

Als u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd geraakt bent en denkt dat is ook wel iets voor mij, neemt u dan gerust contact met ons op, want de band heeft altijd plaats voor nieuwe spelers en speelsters. Zowel ervaren spelers als leerlingen zijn van harte welkom. De band beschikt over eigen instructeurs.
Voor meer informatie kunt u een email sturen naar secretariaat@cityofapeldoorn.nl of even uw vraag stellen via het vragenformulier.


                                     Copyright ©2024 City of Apeldoorn Pipes and Drums  Disclaimer | Privacybeleid