Laatste nieuws

home
Terug naar info pagina

 

 

 

 

 

 

12 juni ’15 Veteranendag Apeldoorn.
Dit jaar vond de viering van de Veteranendag plaats op vrijdag 12 juni voor de veteranen uit Apeldoorn,Epe en Voorst. Met dit jaarlijkse evenement bedankt de Gemeente Apeldoorn alle militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. De City of Apeldoorn Pipes and Drums mocht dit evenement muzikaal ondersteunen.

9 mei ’15 Liberation festival Apeldoorn.
Liberation festival Apeldoorn, is een groot succes geworden door onder andere de grote hoeveelheid Canadese veteranen (ongeveer 100) die opnieuw naar Apeldoorn zijn gekomen om de bevrijding van Nederland te vieren. De City of Apeldoorn, Pipes and Drums heeft een muzikale bijdrage mogen leveren aan dit fantastische event.

Om 12:00 uur ging de parade op de Loolaan van start waarbij we de eerste Pipeband van het defilé waren. Samen met de 48th Highlanders of Holland mochten we het eerste cluster muzikaal begeleiden. Het defilé werd live uitgezonden op de Nederlandse en Canadese televisie. Om het terug te kijken klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=PQxi9BerDkE Vanaf 20 min 30 komt de City of Apeldoorn Pipes and Drums voorbij. Voor de Engelse versie kan het verslag van de Canadese televisie bekeken worden op: http://www.cbc.ca/player/News/ID/2666838277/

Na het Defilé was er een speciaal concert voor de veteranen in Omnisport. De veteranen werden onder begeleiding van een massed band bestaande uit ongeveer 150 Nederlandse en Canadese Pipers en Drummers naar binnen begeleid.

Met dit optreden komt er voor de City of Apeldoorn Pipes and Drums voor dit jaar een einde aan alle optredens in het kader van 70 jaar bevrijding van Nederland. Blijf ons volgen op www.cityofapeldoorn.nl en kijk in onze agenda wanneer we weer bij u in de buurt komen.

5 mei ’15 Bevrijdings Defilé Wageningen.
Deze dag is de City of Apeldoorn aanwezig tijdens de herdenking in Beekbergen bij het monument Start is om 11:15 uur.
Vervolgens ging de band door richting Wageningen om deel te nemen aan het bevrijdingsdefilé. Dit jaar uiteraard een speciaal defilé in het kader van 70 jaar bevrijding van Nederland. De City of Apeldoorn zal als Massed band spelen samen met o.a. The Royal Canadian Mounted Police Pipes and Drums.

18 April ’15 Herdenking Dijkpoort Hattem en Bevrijding Beekbergen
Vandaag heeft de City of Apeldoorn Pipes and Drums een dubbel optreden gehad. In de ochtend werd er eerst een optreden verzorgd in het kader van 70 jaar bevrijding van Hattem bij de Dijkpoort. Rond de middag werd er vervolgens afgereisd naar Beekbergen om daar muzikale medewerking te verlenen aan de viering van 70 jaar bevrijding van Beekbergen. Het weer heeft er zeker aan bij gedragen dat we op een zonnige en vooral geslaagde dag terug kunnen kijken.

17 April ’15 Herdenking bevrijding Apeldoorn Oranjepark
Vandaag heeft de City of Apeldoorn Pipes and Drums opgetreden tijdens de bevrijdingsviering van Apeldoorn.
Deze jaarlijks terugkerende viering wordt ieder jaar door een behoorlijk aantal inwoners van Apeldoorn en omgeving bezocht.

Na een toespraak van de burgemeester van Apeldoorn ontsteekt deze het bevrijdingsvuur, dat eerder door lopers van atletiekvereniging AV ’34 vanuit Wilp naar de muziektent in het Oranjepark in Apeldoorn werd gebracht. Veel mensen waren onder de indruk van het nummer “The last of the Great Whales” Wederom kijken we terug op een geslaagd optreden.

12 April ’15 The Final Push Groningen
The City of Apeldoorn kijkt terug op een geslaagde dag in Groningen. Zo werd er gespeeld bij binnenkomst van de voertuigen van The Final Push en werd er eind van de middag een taptoe verzorgd op de Grote markt.

1 april ’15 Herdenking Doetinchem en oversteek Oude IJssel
De oversteek van de oude IJssel in het kader van “The Final Push” is deze middag onder begeleiding van de City of Apeldoorn Pipes and Drums van start gegaan. Onze muzikanten trotseerden de kou en het gure weer om over de aangelegde Bailey brug de overkant te bereiken. Het is uiteindelijk toch een onvergetelijke oversteek geworden. zie ook onze facebook pagina voor de foto’s of klik hier: Facebook

31 maart ’15 Legion Herdenking Etten
De City of Apeldoorn Pipes and Drums heeft samen met het Ettens Mannenkoor, The Voices, Vrouwenkoor Con Brio, Harmonie Onderling Genoegen, Schutterij De Eendracht en Soliste Armanda ten Brink meegewerkt aan het 70 jarig Bevrijdingsconcert in Etten. Het concert is op het laatste moment verplaatst van het dorpsplein naar de RK kerk St. Martinus in Etten in verband met het onstuimige weer. Het was een geslaagd concert met veel belangstelling vanuit de Ettense bevolking. Na het concert was er een kranslegging bij het Canadese oorlogsmonument.

30 maart ’15  Bredevoort Liberty concert
In Bredevoort is 70 jaar bevrijding Nederland feestelijk gevierd dit jaar. The City of Apeldoorn Pipes and Drums heeft hier aan meegewerkt tijdens het Liberty concert.
Onder de noemer “The Final Push” rijdt een karavaan historische voertuigen van Keep them Rolling een bevrijdingsroute van Groesbeek naar Groningen. Hierbij worden in een aantal plaatsen Liberty concerten georganiseerd waarvan Bredevoort er één was waar de City of Apeldoorn aan mee werkte.

9 november ’14 Remembrance Day Herdenking
Bij de herdenking van de 5706 Canadese militairen die sneuvelden tijdens de bevrijding van Nederland waren zondagochtend op de Loolaan een paar honderd belangstelden. Onder hen loco-burgemeester Olaf Prinsen die namens de gemeente een krans bij het Nationaal Canadese Bevrijdingsmonument legde.

De volksliederen van Canada en Nederland werden gespeeld. Er was een minuut stilte. Leerlingen van de KSG gaven de aanwezigen een passende boodschap mee. De City of Apeldoorn Pipes & Drums verleende muzikale medewerking. Ook van de Heuvellaanschool en jeugdleden van scoutinggroep de Ugchelse Woudlopers leverden een bijdrage. (bron: De Stentor 09-11-2014)

14 juni ’14  200 jaar Koninkrijk Apeldoorn
Op 14 juni heeft de City of Apeldoorn meegespeeld in het Defilé ter ere van 200 jaar Koninkrijk te Apeldoorn. Er werd als massed band opgetreden samen met Clan Mac Beth (Groningen), Highland Valley (Borculo), Alba Pipe Band e.V. Hildesheim, Ems Highlander Pipes and Drums (Emsdetten) and The Sound of Scotland from Marienheide. Een foto impressie vindt u op onze media pagina.

5 – 7 juni ’14 Optredens Normandië
Op 6 en 7 juni heeft de City of Apeldoorn, Pipes and Drums medewerking verleend aan de herdenkings gelegenheden in Normandië. Zo werd er op 6 juni gespeeld in de plaats Cabourg en werd er 7 juni bij 5 herdenkingen gespeeld in Courseulles sur Mer. In de avond werd er muzikale ondersteuning gegeven tijdens een kranslegging op zee. Een foto impressie vindt u op onze media pagina 2014.

17 Apr. ’14 Optreden Herdenking bevrijding Apeldoorn

Donderdag 17 april heeft de band opgetreden tijdens de herdenking van de bevrijding van de stad Apeldoorn.  De fakkel gedragen door kinderen van AV ’34 Apeldoorn werden het laatste stuk begeleid door de City of Apeldoorn naar het oranjepark. Opgewacht door de burgemeester van Apeldoorn werd het bevrijdingsvuur ontstoken onder toeziend oog van enkele veteranen van de Legion branche 005 Netherlands.

13 Apr. ’14 Optreden herdenking operatie “Cannonshot”.

Op zondag 13 april was het dan zover. De band ging voor het eerst weer dit jaar op straat optreden met de nieuwe leden van de band. Het optreden stond in het teken van de herdenking van de oversteek van de IJssel door de Canadezen tijdens operatie “Cannonshot”
Het optreden werd vervolgens voortgezet bij de kerk in Wilp waar ook bloemen gelegd werden bij het monument.

19 Dec.’13 Donateursavond groot succes.

Op donderdagavond 19 december was het dan zover. Een avond voor vrienden, familie en donateurs van de band. De avond begon met een openingswoord van de voorzitter, waarna de leerling Pipers konden beginnen. Vervolgens werd er een solo optreden verzorgt door de jongste leerling van de band, waarna de drummers een Drumsalute brachten. Uiteindelijk werd het muzikale gedeelte van de avond afgesloten met een gezamenlijk optreden van de hele band. Daarna was er nog een gezellig samenzijn en werd er nog een oproep gedaan aan de mensen die enthousiast waren geworden om de band te komen versterken. Bekijk hier de foto’s van deze avond.

AMF/Juliana muziekgala te Uddel

In ieder mens zit muziek? In ieder geval wel op het fantastische Muziekfestival in Uddel. Het 80-jarig bestaan van Muziekvereniging Juliana werd gevierd, samen met het 80-jarig bestaan van de Apeldoornse Muziek Federatie (AMF). Een dag vol muziek met een geweldig goed geslaagd muziekgala in de avond. De reacties waren zeer lovend.

26 sept.’13 Werving Donateurs van start

Deze week  is de werving van nieuwe donateurs van start gegaan.
voor meer informatie kijk op http://www.cityofapeldoorn.com/donateurs/

13 sept.’13 Workshop MSS Borculo

De voorbereiding op het seizoen 2013/2014 is weer begonnen met een
workshop bij Highland Valley Pipes and Drums in Borculo. Deze workshop
gaat onder leiding van meerdere bekende instructeurs zoals Anthony Wilson –
pipes, ex Royal Scots DG’s,  Michel Tapping – Snare, Morpeth and Glasgow
Skye PB en Stuart Duffy – Bass, ex Royal Scots DG’s

12 sept.’13 YouTube kanaal City of Apeldoorn live

Vanaf heden is het YouTube kanaal van de City of Apeldoorn live te zien.
Op dit kanaal vindt u leuke filmpjes opgenomen tijdens optredens van de band

12 sept.’13 Facebook City of Apeldoorn 

Facebook pagina van de City of Apeldoorn Pipes and Drums vanaf nu live.
Als u ons wilt volgen op Facebook dan kan dat ook vanaf nu. U vindt ons op de volgende Pagina

 


                                    Copyright ©2015 City of Apeldoorn Pipes and Drums  Disclaimer.